Reizen

Gids naar Semarang: stad met multiculturele harmonie

Semarang is de hoofdstad en de grootste stad van Midden-Java, Indonesië. De stad was vroeger de spil voor wereldwijde handel in de 16e eeuw. Net als een locatie waar de wereldwijde cultuur is vermengd, van Chinees, Indiaas, Arabisch, tot Europees. Met dat historische record is Semarang bekend geworden als een stad met een multiculturele stabiliteit en nog steeds een van de drukste zakenwijken in het land. Een bezoek aan Semarang zal zeker een uitstekende ervaring voor u geven. Hier is onze handleiding!

 

Er komen

 

Je er komen met bijna alle transport opties, vooral als je momenteel in Indonesië woont.

 

Per vliegtuig

 

Er zijn dagelijkse vluchten naar Semarang toegankelijk vanuit een aantal steden in Indonesië en ook de luchthaven, Achmad Yani International Airport, is zeer dichtbij in het centrum van de stad. Semarang was ook verbonden met de internationale bestemming Singapore vanuit SilkAir en AirAsia, evenals Kuala Lumpur door Air Asia.

Wonderful Indonesia

Met de trein

 

Steden die met Semarang met de trein verbonden zijn, zijn Jakarta, Bandung en Surabaya. U bent in staat om de sneltrein te kiezen die ongeveer 6 uur van Jakarta duurt. Er zijn twee belangrijke treinstations in Semarang, Stasiun Tawang en Stasiun Poncol. Als je zin hebt in een schilderachtig uitzicht tijdens je reis, kan het gebruik van een trein de beste keuzes zijn, want je wordt begeleid door het prachtige uitzicht op Java Sea.

 

Met de bus

 

Daarnaast zijn er busbedrijven met dagelijkse ondersteuning om een bezoek te brengen van Jakarta naar Semarang. U kiezen tussen overdag of ’s nachts reis met deze respectabele busmaatschappijen, waaronder Rosalia Indah, Raya, Kramat Jati, Safari Dharma Raya. Als je door de groep gaat, zal het bedrijf ook een uniek tarief voor charter-of toeristenbus leveren. De excursie kan tot 12 uur duren, maar is niettemin gebaseerd op de verkeers vereisten.

 

Van boot

 

Jakarta–Semarang en vice-versa, is meestal een traditioneel via-Railway afgelegde route over de West Coast Street ( “Pantura “) of met het vliegtuig. Een excursie per boot of zeeschip is zeldzaam vanwege zijn zeldzame schema en de lengte van de reis die een lange tijd in vergelijking met een trein (ongeveer 6 uur) en over-Night bus (9 uur) duurt. Maar cruiseschepen besteden af en toe een dag in de haven. De haven heeft weinig faciliteiten voor passagiers, maar een informele markt van straatverkopers assembleert vaak buiten de veilige locatie. De meeste passagiers hebben een 1 daagse trip naar Borobudur nodig. Bron

 

Rondreizen

 

De meest geschikte optie is het huren van een voertuig. Er zijn autoverhuurbedrijven met betrouwbare ondersteuning voor uw aanbeveling:

 

–(Cipaganti) jl.Pamularsih Raya Semarang

 

–(Tritama rent car) jl.Kedungmundu Raya No. 18-A Semarang

 

–(Indorent) jl.Jend. Sudirman No. 378 Semarang

 

–(SmartcoAutoRent) jl. Durian Raya Banyumanik Semarang

 

–(Assa Rent A Car) jl.Jend. Sudirman No. 320-A Semarang

 

Maar u ook een andere optie gebruiken, waaronder minibus of taxi. De minibusjes dit staat bekend als angkot die elke angkot zal nemen naar verschillende bestemmingen. U de route op de bovenkant van de auto controleren of de chauffeur vragen voordat u aan boord gaat. Ondertussen, als je een gezondere en meer comfortabele optie probeert te vinden, moet een cab je selectie zijn.